Το Ελαιόλαδο μας

επιλέγουμε και συλλέγουμε τον καλύτερο καρπό ώστε να σας προσφέρουμε ένα κορυφαίο ελαιόλαδο με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά

«ena ena» επιλέγουμε και συλλέγουμε τον καλύτερο καρπό ώστε να σας προσφέρουμε ένα κορυφαίο ελαιόλαδο με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά!

ready_1 copyΤο Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “ena ena” με τη κορυφαία ποιότητα και το ξεχωριστό του άρωμα, παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα λόγω της αυστηρής διαλογής του καρπού και της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών ελαιοποίησης. Σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος του ελαιώνα παράγεται ένα ελαιόλαδο τέλεια ισορροπημένο με χαρακτηριστική πικράδα και μακρά επίγευση

Χαρακτηριστικά

  • Ποικιλία: Κορωνείκη
  • Περιοχή: Αρχαία Σκιλλουντια Ολυμπίας
  • Ελαιώνες: Ορεινοί με 20% κλίση
  • Υψόμετρο: 500μ.
  • Σύσταση Εδάφους: 80% Αμμώδες
  • Άρδευση: Μη αρδευόμενο
  • Απόδοση ανά εκτάριο: 1100κιλά
  • Ελαιοποίηση: εντός 18 ωρών
  • Θερμοκρασία Ελαιοποίησης: μέγιστη 20°C

Δείτε εδώ Χημική Ανάλυση

Δείτε εδώ Ανάλυση Πολυφαινολών

ready_2 copyΤο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “ena ena” προέρχεται από ιδιόκτητους και επιλεγμένους ελαιώνες στην περιοχή της Αρχαίας Σκιλλουντίας στην Ολυμπία. Οι ελιές συλλέγονται πρώιμα εξασφαλίζοντας την διατήρηση των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελαιώνων της περιοχής, παράγοντας ένα ανώτερο Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαμηλής οξύτητας και ισορροπημένης γεύσης!

Χαρακτηριστικά

  • Ποικιλία: Κορωνείκη
  • Περιοχή: Αρχαία Σκιλλουντια Ολυμπίας
  • Ελαιώνες: Πρόποδες βουνού με 5% κλίση
  • Υψόμετρο: 250μ.
  • Σύσταση Εδάφους: Ασβεστολιθικό
  • Άρδευση: Μη αρδευόμενο
  • Ελαιοποίηση: εντός 30 ωρών
  • Θερμοκρασία Ελαιοποίησης: μέγιστη 27°C

Δείτε εδώ Χημική Ανάλυση

Το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘ena ena’ Μάνη, προέρχεται από ιδιόκτητους ελαιώνες στην Ανατολική Μάνη.

μανηΟι ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες των ελαιώνων της οικογένειας Μόφορη στα Κορακιάνικα, επιτρέπουν την παραγωγή ενός ξεχωριστού ελαιόκαρπου Κορωνείκης ποικιλίας. Καινοτόμες πρακτικές ελαιοποίησης, εξασφαλίζουν την διατήρηση των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών προσφέροντας ένα ελαιόλαδο δυναμικό με χαρακτηριστική έντονη γεύση.

Η ποιοτική του υπεροχή οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών, που προσδίδουν ένα μοναδικό πικρό και πικάντικο χαρακτήρα και το καθιστούν ιδανικό για την καθημερινή σας διατροφή συμπληρώνοντας ιδανικά Μεσογειακές συνταγές και σαλάτες.

  • Ποικιλία: Κορωνεικη
  • Ελαιώνες: Παραθαλάσσιοι
  • Υψόμετρο: 55m
  • Σύσταση Εδάφους: Αργυλοπετρώδες
  • Άρδευση: Μη αρδευόμενος
  • Ελαιοποίηση: Εντός 24 ωρών
  • Θερμοκρασία ελαιοποίησης: Μέγιστη 22C

 Δείτε εδώ Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

 Δείτε εδώ Ανάλυση Πολυφαινολών

Εγγυόμαστε για την Ποιότητα

Ο χυμός της ελιάς είναι ένα από τα πιο αγνά και ακατέργαστα προϊόντα που μπορεί να μας δώσει η φύση. Για μας τους Έλληνες το ελαιόλαδο είναι αυτό που ταυτίζεται απόλυτα με την παράδοση, την κουλτούρα και τη διατροφή μας. Έχει δημιουργηθεί μια σχέση σεβασμού και φροντίδας για μας τους ελαιοπαραγωγούς με τον καρπό του ιερού αυτού δέντρου! Ίσως και για αυτό το ελληνικό ελαιόλαδο να είναι ανώτερο ποιοτικά και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Η εταιρία μας προσφέρει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας. Είμαστε ιδιοκτήτες ελαιώνων στις περιοχές της Ολυμπίας, Λακωνικής Μάνης και της Άνδρου,  οι οποίοι αναπτύσσονται παραδοσιακά  εδώ και εκατοντάδες έτη, καθώς και με νέες φυτεύσεις. Οι γνώσεις μας για το ελαιόλαδο, μας βοηθά να θέσουμε υψηλά πρότυπα ποιότητας, επεξεργασίας και τυποποίησης για ένα προϊόν που χαρακτηρίζεται ως ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας.

Με μοναδικό μας στόχο το ελαιόλαδό μας να είναι ο φυσικός χυμός της ελιάς, η καλλιέργειά των ελαιώνων μας είναι φυσική και παραδοσιακή. Βασική μας αρχή: μη χρήση χημικών σκευασμάτων  και η ανάπτυξη και διατήρηση της βιοποικιλότητας σε κάθε ελαιώνα που καλλιεργούμε.

Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ελαιοποίησης, διασφαλίζοντας την παραγωγή ενός ανώτερου ποιοτικά ελαιoλάδου, καθώς η αγνότητά του δεν έχει επηρεαστεί από οξείδωση, υψηλές θερμοκρασίες ή χημικές ουσίες και πρόσθετα!

Ως επί το πλείστων η οξύτητά του ελαιόλαδου μας είναι χαμηλότερη από 0,3% γεγονός που το χαρακτηρίζει ως ένα ανώτερο ποιοτικά ελαιόλαδο σε συνδιασμό με τα εξαιρετικά οργανολυπτικά και χημικά χαρακτηριστικά.

Εργαστηριακοί Έλεγχοι

Σε κάθε παρτίδα γίνονται οι παρακάτω πολύ σημαντικοί έλεγχοι για να διασφαλίσουμε την αρίστη ποιότητα που σας προσφέρουμε:

  1. Χημικές αναλύσεις: Εργαστηριακές αναλύσεις για να βεβαιωθούμε ότι το ελαιόλαδο μας ανήκει στην κατηγορία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο»  διατηρώντας την χαμηλή οξύτητα του και την ανώτερη ποιότητά του.
  2. Οργανοληπτική Αξιολόγηση: Γευστική αξιολόγηση από ανεξάρτητους ειδικούς δοκιμαστές για να βεβαιωθούμε ότι το ελαιόλαδο διατηρεί τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την έντονη γεύση και τα φρουτώδη αρώματά του.

 

Ελαιόλαδο Άριστης Ποιότητας

Για την παραγωγή των προϊόντων μας επιλέγουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα την πρώτη ύλη, την οποία προμηθευόμαστε κυρίως από τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας, αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς που συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιλέγουμε τους παραγωγούς από τους οποίους προμηθευόμαστε πρώτη ύλη με κριτήριο την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και το σεβασμό στη φυσιολογία και στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ελαιώνα. Παρόλα αυτά δεν λείπει και ο συνεχής καλλιεργητικός και εργαστηριακός έλεγχος της ποιότητας της πρώτης ύλης για να είμαστε σίγουροι ότι σας προσφέρουμε ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητας και γεύσης, διατηρώντας όλα τα ευεργετικά συστατικά του.

Καλλιέργεια 

Τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας τους καλλιεργούμε χρησιμοποιώντας αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα, με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων για λίπανση.

Ο κύκλος καλλιέργειας ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της συγκομιδής. Όλοι οι ελαιώνες μας είναι ξερικοί, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της λίπανσής τους προέρχεται από την επεξεργασία και ενσωμάτωση στο έδαφος της οργανικής ύλης που προκύπτει από τα κλαδέματα. Το κλάδεμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς γίνεται εξετάζοντας «ena ena» τα ελαιόδεντρα και ανάλογα με τις ανάγκες τους (σκίαση, αερισμός, καρποφορία, βλάστηση κλπ).

Συγκομιδή

Η συγκομιδή των ελιών γίνεται αποκλειστικά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και πάντα με γνώμονα τις κλιματολογικές συνθήκες της χρονιάς και την ωρίμανση του καρπού, ο οποίος κατά κύριο λόγο συλλέγεται πρώιμος. Συλλέγουμε τις καλύτερες ελιές από τους ελαιώνες με το χέρι ώστε να μην τραυματιστεί ο καρπός και δημιουργηθεί υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιόλαδου. Στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία μέσα σε μόλις 30 ώρες από τη συγκομιδή!

Επεξεργασία

Συνεργαζόμαστε με τα πιο προηγμένα ελαιοτριβεία σε κάθε ελαιοπαραγωγική περιοχή που δραστηριοποιούμαστε, τα οποία είναι πιστοποιημένα με ISO 22000 HACCP και λειτουργούν με τελευταίας γενιάς μηχανήματα.

Για την διασφάλιση της διατήρησης των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου συνάπτουμε συμβάσεις συνεργασίας με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ελαιοποίησης.

Ο καρπός μεταφέρεται κάθε τρεις ώρες μέσα σε πλαστικά τελάρα στο ελαιοτριβείο και αποθηκεύεται σε φορτηγό ψυγείο στους 6οC μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία ελαιοποίησης. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής σε ψυχόμενο περιβάλλον είναι μέχρι 30 ώρες από την έναρξη της συγκομιδής.

Η ελαιοποίηση ξεκινάει διαχωρίζοντας τον καρπό από τα φύλλα πλένοντάς τον με καθαρό νερό. Εν συνεχεία περνάει από τον σπαστήρα σε φρεσκοπλυμένο μαλακτήρα. Η ελαιόπαστα παραμένει στο μαλακτήρα για μόλις 40 λεπτά με θερμοκρασία μάλαξης μέχρι 27 οC έτσι ώστε να μην διασπαστούν οι χημικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του ελαιόλαδου. Η πάστα με μειωμένη ροή για να  μην αυξηθεί η θερμοκρασία της και χωρίς την προσθήκη νερού διοχετεύετε στην φυγόκεντρο. Ο διαχωρισμός του ελαιόλαδου γίνεται με κρύο νερό και κατευθείαν τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μεταφοράς. Εν συνεχεία το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την προσθήκη αζώτου για την βέλτιστη συντήρηση του.

Συσκευασία 

Αποθηκεύουμε το λάδι σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την προσθήκη αζώτου υπό άριστες συνθήκες και το συσκευάζουμε με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Κατά την διαδικασίας της τυποποίησης και εμφιάλωσης εφαρμόζονται όλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και οι διαδικασίες ISO. Mε αυτόν τον τρόπο και την προσεκτική επιλογή υλικών συσκευασίας, εγγυόμαστε ότι το ελαιόλαδο που σας παρέχουμε είναι ένα αγνό φυσικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας!

+ ``ena ena`` Ολυμπία Premium

«ena ena» επιλέγουμε και συλλέγουμε τον καλύτερο καρπό ώστε να σας προσφέρουμε ένα κορυφαίο ελαιόλαδο με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά!

ready_1 copyΤο Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “ena ena” με τη κορυφαία ποιότητα και το ξεχωριστό του άρωμα, παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα λόγω της αυστηρής διαλογής του καρπού και της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών ελαιοποίησης. Σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος του ελαιώνα παράγεται ένα ελαιόλαδο τέλεια ισορροπημένο με χαρακτηριστική πικράδα και μακρά επίγευση

Χαρακτηριστικά

  • Ποικιλία: Κορωνείκη
  • Περιοχή: Αρχαία Σκιλλουντια Ολυμπίας
  • Ελαιώνες: Ορεινοί με 20% κλίση
  • Υψόμετρο: 500μ.
  • Σύσταση Εδάφους: 80% Αμμώδες
  • Άρδευση: Μη αρδευόμενο
  • Απόδοση ανά εκτάριο: 1100κιλά
  • Ελαιοποίηση: εντός 18 ωρών
  • Θερμοκρασία Ελαιοποίησης: μέγιστη 20°C

Δείτε εδώ Χημική Ανάλυση

Δείτε εδώ Ανάλυση Πολυφαινολών

+ ``ena ena`` Ολυμπία

ready_2 copyΤο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “ena ena” προέρχεται από ιδιόκτητους και επιλεγμένους ελαιώνες στην περιοχή της Αρχαίας Σκιλλουντίας στην Ολυμπία. Οι ελιές συλλέγονται πρώιμα εξασφαλίζοντας την διατήρηση των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελαιώνων της περιοχής, παράγοντας ένα ανώτερο Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαμηλής οξύτητας και ισορροπημένης γεύσης!

Χαρακτηριστικά

  • Ποικιλία: Κορωνείκη
  • Περιοχή: Αρχαία Σκιλλουντια Ολυμπίας
  • Ελαιώνες: Πρόποδες βουνού με 5% κλίση
  • Υψόμετρο: 250μ.
  • Σύσταση Εδάφους: Ασβεστολιθικό
  • Άρδευση: Μη αρδευόμενο
  • Ελαιοποίηση: εντός 30 ωρών
  • Θερμοκρασία Ελαιοποίησης: μέγιστη 27°C

Δείτε εδώ Χημική Ανάλυση

+ ``ena ena`` Μάνης

Το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘ena ena’ Μάνη, προέρχεται από ιδιόκτητους ελαιώνες στην Ανατολική Μάνη.

μανηΟι ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες των ελαιώνων της οικογένειας Μόφορη στα Κορακιάνικα, επιτρέπουν την παραγωγή ενός ξεχωριστού ελαιόκαρπου Κορωνείκης ποικιλίας. Καινοτόμες πρακτικές ελαιοποίησης, εξασφαλίζουν την διατήρηση των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών προσφέροντας ένα ελαιόλαδο δυναμικό με χαρακτηριστική έντονη γεύση.

Η ποιοτική του υπεροχή οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών, που προσδίδουν ένα μοναδικό πικρό και πικάντικο χαρακτήρα και το καθιστούν ιδανικό για την καθημερινή σας διατροφή συμπληρώνοντας ιδανικά Μεσογειακές συνταγές και σαλάτες.

  • Ποικιλία: Κορωνεικη
  • Ελαιώνες: Παραθαλάσσιοι
  • Υψόμετρο: 55m
  • Σύσταση Εδάφους: Αργυλοπετρώδες
  • Άρδευση: Μη αρδευόμενος
  • Ελαιοποίηση: Εντός 24 ωρών
  • Θερμοκρασία ελαιοποίησης: Μέγιστη 22C

 Δείτε εδώ Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

 Δείτε εδώ Ανάλυση Πολυφαινολών

+ Βραβεία

+ Ποιότητα

Εγγυόμαστε για την Ποιότητα

Ο χυμός της ελιάς είναι ένα από τα πιο αγνά και ακατέργαστα προϊόντα που μπορεί να μας δώσει η φύση. Για μας τους Έλληνες το ελαιόλαδο είναι αυτό που ταυτίζεται απόλυτα με την παράδοση, την κουλτούρα και τη διατροφή μας. Έχει δημιουργηθεί μια σχέση σεβασμού και φροντίδας για μας τους ελαιοπαραγωγούς με τον καρπό του ιερού αυτού δέντρου! Ίσως και για αυτό το ελληνικό ελαιόλαδο να είναι ανώτερο ποιοτικά και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Η εταιρία μας προσφέρει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας. Είμαστε ιδιοκτήτες ελαιώνων στις περιοχές της Ολυμπίας, Λακωνικής Μάνης και της Άνδρου,  οι οποίοι αναπτύσσονται παραδοσιακά  εδώ και εκατοντάδες έτη, καθώς και με νέες φυτεύσεις. Οι γνώσεις μας για το ελαιόλαδο, μας βοηθά να θέσουμε υψηλά πρότυπα ποιότητας, επεξεργασίας και τυποποίησης για ένα προϊόν που χαρακτηρίζεται ως ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας.

Με μοναδικό μας στόχο το ελαιόλαδό μας να είναι ο φυσικός χυμός της ελιάς, η καλλιέργειά των ελαιώνων μας είναι φυσική και παραδοσιακή. Βασική μας αρχή: μη χρήση χημικών σκευασμάτων  και η ανάπτυξη και διατήρηση της βιοποικιλότητας σε κάθε ελαιώνα που καλλιεργούμε.

Ακολουθούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ελαιοποίησης, διασφαλίζοντας την παραγωγή ενός ανώτερου ποιοτικά ελαιoλάδου, καθώς η αγνότητά του δεν έχει επηρεαστεί από οξείδωση, υψηλές θερμοκρασίες ή χημικές ουσίες και πρόσθετα!

Ως επί το πλείστων η οξύτητά του ελαιόλαδου μας είναι χαμηλότερη από 0,3% γεγονός που το χαρακτηρίζει ως ένα ανώτερο ποιοτικά ελαιόλαδο σε συνδιασμό με τα εξαιρετικά οργανολυπτικά και χημικά χαρακτηριστικά.

Εργαστηριακοί Έλεγχοι

Σε κάθε παρτίδα γίνονται οι παρακάτω πολύ σημαντικοί έλεγχοι για να διασφαλίσουμε την αρίστη ποιότητα που σας προσφέρουμε:

  1. Χημικές αναλύσεις: Εργαστηριακές αναλύσεις για να βεβαιωθούμε ότι το ελαιόλαδο μας ανήκει στην κατηγορία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο»  διατηρώντας την χαμηλή οξύτητα του και την ανώτερη ποιότητά του.
  2. Οργανοληπτική Αξιολόγηση: Γευστική αξιολόγηση από ανεξάρτητους ειδικούς δοκιμαστές για να βεβαιωθούμε ότι το ελαιόλαδο διατηρεί τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την έντονη γεύση και τα φρουτώδη αρώματά του.

 

+ Παραγωγική Διαδικασία

Ελαιόλαδο Άριστης Ποιότητας

Για την παραγωγή των προϊόντων μας επιλέγουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα την πρώτη ύλη, την οποία προμηθευόμαστε κυρίως από τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας, αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς που συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιλέγουμε τους παραγωγούς από τους οποίους προμηθευόμαστε πρώτη ύλη με κριτήριο την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και το σεβασμό στη φυσιολογία και στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ελαιώνα. Παρόλα αυτά δεν λείπει και ο συνεχής καλλιεργητικός και εργαστηριακός έλεγχος της ποιότητας της πρώτης ύλης για να είμαστε σίγουροι ότι σας προσφέρουμε ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητας και γεύσης, διατηρώντας όλα τα ευεργετικά συστατικά του.

Καλλιέργεια 

Τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας τους καλλιεργούμε χρησιμοποιώντας αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα, με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων για λίπανση.

Ο κύκλος καλλιέργειας ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της συγκομιδής. Όλοι οι ελαιώνες μας είναι ξερικοί, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της λίπανσής τους προέρχεται από την επεξεργασία και ενσωμάτωση στο έδαφος της οργανικής ύλης που προκύπτει από τα κλαδέματα. Το κλάδεμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς γίνεται εξετάζοντας «ena ena» τα ελαιόδεντρα και ανάλογα με τις ανάγκες τους (σκίαση, αερισμός, καρποφορία, βλάστηση κλπ).

Συγκομιδή

Η συγκομιδή των ελιών γίνεται αποκλειστικά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και πάντα με γνώμονα τις κλιματολογικές συνθήκες της χρονιάς και την ωρίμανση του καρπού, ο οποίος κατά κύριο λόγο συλλέγεται πρώιμος. Συλλέγουμε τις καλύτερες ελιές από τους ελαιώνες με το χέρι ώστε να μην τραυματιστεί ο καρπός και δημιουργηθεί υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιόλαδου. Στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία μέσα σε μόλις 30 ώρες από τη συγκομιδή!

Επεξεργασία

Συνεργαζόμαστε με τα πιο προηγμένα ελαιοτριβεία σε κάθε ελαιοπαραγωγική περιοχή που δραστηριοποιούμαστε, τα οποία είναι πιστοποιημένα με ISO 22000 HACCP και λειτουργούν με τελευταίας γενιάς μηχανήματα.

Για την διασφάλιση της διατήρησης των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου συνάπτουμε συμβάσεις συνεργασίας με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ελαιοποίησης.

Ο καρπός μεταφέρεται κάθε τρεις ώρες μέσα σε πλαστικά τελάρα στο ελαιοτριβείο και αποθηκεύεται σε φορτηγό ψυγείο στους 6οC μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία ελαιοποίησης. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής σε ψυχόμενο περιβάλλον είναι μέχρι 30 ώρες από την έναρξη της συγκομιδής.

Η ελαιοποίηση ξεκινάει διαχωρίζοντας τον καρπό από τα φύλλα πλένοντάς τον με καθαρό νερό. Εν συνεχεία περνάει από τον σπαστήρα σε φρεσκοπλυμένο μαλακτήρα. Η ελαιόπαστα παραμένει στο μαλακτήρα για μόλις 40 λεπτά με θερμοκρασία μάλαξης μέχρι 27 οC έτσι ώστε να μην διασπαστούν οι χημικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του ελαιόλαδου. Η πάστα με μειωμένη ροή για να  μην αυξηθεί η θερμοκρασία της και χωρίς την προσθήκη νερού διοχετεύετε στην φυγόκεντρο. Ο διαχωρισμός του ελαιόλαδου γίνεται με κρύο νερό και κατευθείαν τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μεταφοράς. Εν συνεχεία το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την προσθήκη αζώτου για την βέλτιστη συντήρηση του.

Συσκευασία 

Αποθηκεύουμε το λάδι σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την προσθήκη αζώτου υπό άριστες συνθήκες και το συσκευάζουμε με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Κατά την διαδικασίας της τυποποίησης και εμφιάλωσης εφαρμόζονται όλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και οι διαδικασίες ISO. Mε αυτόν τον τρόπο και την προσεκτική επιλογή υλικών συσκευασίας, εγγυόμαστε ότι το ελαιόλαδο που σας παρέχουμε είναι ένα αγνό φυσικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας!